For en lille uges tid siden kom jeg hjem til Kina efter fire ugers ferie i Danmark i forbindelse med det kinesiske nytår. En ferie jeg havde set meget frem til.

Den sidste tid i Kina var en smule deprimerende grundet det afsindigt kolde vejr (ned til minus 20 grader), den voldsomme forurening som de fleste har hørt omtalt i medierne, eksamenspres, og fordi man for alvor begyndte at længes hjem efter familien, rugbrød og lakrids…

Selvom jeg elsker Danmark, fandt jeg også ud af, at man hurtigt får sat Danmark op på en piedestal, når man er ude i længere tid. Danmark bliver til et drømmeland, hvor tingene bare fungerer. Jeg blev dog hurtigt mindet om, at man også i Danmark til tider skal vente længe på bussen, at der også kan være overfyldt i danske svømmehaller, og at det ikke kun er kinesere, der til tider kan virke lidt grove.

Louisiana

På Louisiana med min kære farfar

På den anden side blev jeg også bekræftet i, hvor dejligt det er at bo i Danmark, hvor man ikke skal bekymre sig om, hvad der er i sine madvarer af giftstoffer, man kan løbe udenfor uden at tjekke forurenings-indexet på din telefon inden osv. Og så bød ferien naturligvis på rigtig meget hygge med gode venner og familie, hvilket unægteligt får en til at sætte pris på Danmark, når man bliver mindet om, hvor heldig man egentlig er.

Der blev også tid til at reflektere over at bo i Kina, da man gang på gang blev mødt med spørgsmålet “Hvordan er det så at bo i Kina?”. Et spørgsmål der var svært at besvare, og stadig er det. Men ved at få Kina lidt på afstand, blev jeg også mindet om, hvor fantastisk det egentlig er at prøve at bo i så anderledes et land, og hvor ufattelig meget jeg egentlig har oplevet det sidste halve år. I Kina er det næste eventyr lige ude foran hoveddøren, og hver dag ser man ting, der egentlig er ret underlige. Det er da fantastisk!

Dog bag

Forstår endelig begrebet ‘Doggy Bag’

Så selvom det var dejligt at være hjemme blandt venner og familie i rugbrøds-paradis, er det nu også skønt at være tilbage til hverdagen i Beijing. Tilbage til studiekammerater, mærkelige oplevelser i omklædningsrummet i fitnesscentret og spandevis af dumplings.